lauantai 20. syyskuuta 2008

Siivoamisesta

Siivoaminenkin on oma taiteenlajinsa tässä maassa. Perusvälineet ovat varpuluuta, rikkalapio ja likainen lankamoppi. Lattioiden pesuun, kuten myös tiskaamiseen käytetään kylmää vettä. Tietenkin olisi pitänyt ymmärtää että kuuma vesi ei ole kaikkien saatavilla- ja toisaalta kuulemma kesän helteillä hanasta tuleva vesi on luonnostaan varsin lämmintä. Olin jo reklamoida kun keittiön hanasta tulee vain kylmää, kunnes kuulin että se on normimeininki. Fairya vaan kehiin niin kuulemma tulee puhdasta. - Kun olen itse alkuun tiskaillut, olen kaivannut haikeasti tiskikonettani ja oivallista suomalaista keksintöä eli kuivausritilöitä.

Tänään sain ensimmäisen siivoojani, joka on tilapäisapu kunnes löytyy vakituinen. Pieni tumma sariin pukeutunut tamilinainen Lakshmi hiipparoi avojaloin pitkin kotiani ja tekee omalla tyylillään puhdasta jälkeä. Hän oppi heti sinipiian tavoille ja ilmoitti muutaman sanan englannintaidoillaan sen kelpaavan=) - Kymmenen päivää ilman siivoojaa vahvisti sen, että täällä on oikeasti siivottava joka päivä. Pölyä tulee uskomaton määrä. Mitään elukoita talossani ei ole näkynyt, päinvastoin kuin toimistolla jossa miniatyyrimuurahaisia vilistää kaikkialla. - Pitänee ostaa varalta etikkaa: kun kastaa siivousrätin etikan ja veden sekoitukseen ja pyyhkii sillä keittöntasot niin muurahaisten pitäisi pysyä loitolla.
Kuivaruokatavarat on kuulemma paras laittaa kannellisiin purkkeihin, ei pelkästään muurahaisten vuoksi vaan kosteuden. Huomasin jo eilen, että Helsingin Myllyn lahjoittamat rouskisruisnäkkärit olivat hiukan sitkistyneet Intian kosteudessa - mutta hyviltä ne maistuivat erityisesti juuri eilen, kun koti-ikävä ja uupumus iskivät ensimmäisen kerran kunnolla päälle.

Lakshmin siivousurakka on kohta valmis, hän tulee kuulemma onnelliseksi viidestäsadasta rupiasta eli noin 8 eurosta. Tuntipalkkaa siitä tulee 2 euroa... ja madamella on puhdas koti!

Ei kommentteja: