lauantai 10. tammikuuta 2009

Adoptoisinko Bengalin tiikerin....

Intiassakin eläintarhat ovat monesti ahtaalla, rahapula vaivaa. Naapurivaltion Karnatakan Mysoren eläintarha on keksinyt oivallisen tavan turvata 130 eläinlajin edustajalleen ruokahuollon ja eläinlääkäripalvelut. Mysore Zoo tarjoaa eläimiään adoptoitaviksi joko vuodeksi tai loppuelämäksi - ilmeisesti adoptoijan elämäksi... Sekä yksityishenkilöt että yritykset ovat adoptoineet eläimiä ja tarinaa kertonut lehtiartikkeli mainitsee joogi B.K.S. Iyengarin, joka oman 90-vuotispäivänsä kunniaksi adoptoi Bengalin tiikerin loppuelämäkseen. Bengalin tiikerin kerta-adoptiomaksu on varsin kunnioitettava summa: lähes 1500 euroa. Tiikeri syö päivässä jopa 14 kiloa lihaa eli sen eväät ovat kalliimmasta päästä.

Kuningaskobran voisi adoptoida vuodeksi 40 eurolla, riikinkukon 45:llä ja leopardin viidellä sadalla. Adoptiojonoon varmasti vielä ehtii: Mysoren eläintarhassa on yli 1000 asukkia. - Aloin suorastaan pohtia, pitäisikö adoptoida riikinkukko - se voisi kuvastaa hiukan luonnettani. Vai pitäisikö tiedustella onko tarhassa korppikotkaa... Lähiseudun poliisin ylipäällikkö oli adoptoinut kaksi kuningaskobraa ja paikallinen gynekologi simpanssin. - Houkuttelevaa pohtia, millä perusteella kukin adoptoitavansa valitsee!

Aiemmin viikolla luin päivälehdestä, kuinka eteläisessä Keralan valtiossa on perustettu Intian ensimmäinen elefanttien vanhainkoti. Kodille oli polttava tarve: omistajat hylkäävät vanhoiksi ja työkyvyttömiksi käyneitä kärsäkkäitään, koska niiden ylläpito on liian kallista niiden lakatessa olemasta työkoneita. Lehden mukaan elefantin ylläpito voi maksaa jopa 300 euroa vuodessa minkä on helppo päätellä olevan aivan valtava raha niiden omistajille. Eläähän 70 prosenttia intialaisista alle kahdella US-dollarilla päivässä ja voisin jotenkin kuvitella "elefanttikuskien" olevan osa tuota porukkaa. - Lehti ei maininnut millainen on elefanttien vanhustentalon arkkitehtuuri ja palvelut - jotenkin voisin kuvitella että Keralassa, jota mainostetaan "Jumalan omaksi maaksi", elefanttivanhukset viettävät elämänsä ehtoon luojan aurinkoisen taivaan alla!

Ei kommentteja: