tiistai 14. huhtikuuta 2009

Puthandu pirappu!

Eilen vietettiin tamilien kalenterin mukaista uutta vuotta. Oikeasti uudenvuodenpäivä olisi ollut helmikuussa mutta hallitus päätti siirtää sen huhtikuulle. Kätevää. Tai kovin intialaista. Tamileilla alkoi vuosi 1185. Ilmeisesti jonkunlainen varhainen keskiaika...
Liikenne oli eilen hiljaista ja toimistorakennuksessamme oli varsin autiota. Juhlistimme iltaa suomalaisten ystävien kanssa thairavintolassa.

Tamilien uuden vuoden mukana tuli kunnon kesä: eilen oli kesän toistaiseksi lämpimin päivä kun elohopea kipusi 38,5 C asteeseen. Illansuussa painelin moporiksan kyydissä ulkoilmakahvilaan tapaamaan kollega Annaa ja hänen ystäväänsä, jotka olivat juuri tulleet Andamaaneilta sukelluslomalta. Ilma oli ällistyttävän kostea ja kuuma vaikka rikshakuski paineli melkoista vauhtia pitkin kaupunkia. - Tänä aamuna tuli joogamaikka: vihdoinkin sain aloitettua joogatunnit ja löysin joogin joka tulee kotiini. Aamukuudelta järjestely on mitä mukavin. Parvekkeen ovi oli auki ja 28 asteen aamulämpö pukkasi sisään - enpä olisi uskonut että joogatunnilla tulee niin hiki! Kuvittelin olevani suhteellisen notkea, mutta ne luulot karisivat nopeasti totuttaessani kroppaani perusasentoihin. Yritin olla vuoroin "rabbit" ja vuoroin "cobra" ja ties mitä mutta kyllä Ramakhrisnan -joogille taitaa työmaata riittää!

Huomenaamulla voi tulla hiki ihan muusta syystä: olen tehnyt uhkarohkean päätöksen mennä autokouluun! Haluan todistaa itselleni, että kykenen ajamaan satunnaisesti - olen kyllästynyt lausuntoihin, että ajaminen on täällä ulkomaalaiselle mahdotonta. Noin 50 euron hintaan saan intialaisen ajokortin: voihan sen laittaa CV:hen, jollei sillä muuta tee. Eniten minua arveluttaa vasemmalla puolella ajaminen: rikshojen, härkävankkureiden ja mopojen väistely onnistunee, koska nopeudet ovat alhaisia. - Onneksi joogi tulee aamulla ja olen varmaan hyvin rentoutunut kun singahdan ensimmäiselle ajotunnilleni Chennain aamuisille kaduille.

Ei kommentteja: