sunnuntai 9. marraskuuta 2008

What continent is it on?

Ensin häkellyin, sitten minua alkoi huvittaa ihan järjettömästi... Hankin eilen Tata Sky -taivaskanavaboxin ja tänään aloin tikkana toimeen saadakseni jo kolme viikkoa talossa olleeseen telkkariin kuvan. Soitin ohjeiden mukaan Tatan asiakaspalveluun ja kun minulta kysyttiin jotain maamerkkiä jotta asentaja osaisi perille, tokaisin että olen ulkomaalainen enkä osaa nimetä mitään erityistä. Langan toisessa päässä daami kysyi, mistä olen ja moneen kertaan "Englandin" torpattuani sain hänet ymmärtämään sanan Finland. "What country does it belong to?" kysyi ystävällinen ääni - ja minä vastasin muka näppärästi ettei se mihinkään kuulu vaan on ollut itsenäinen tasavalta jo vuodesta 1917! Näppäryyteni valui ilmeisesti hiekkaan, kun sain seuraavan kysymyksen: "what continent is it on?" - Jälkeenpäin harmitti etten hokannut ilmoittaa Afrikkaa! Tosin rehellisyyden nimissä en minäkään tiennyt missä Chennai on kun minulta viime keväänä kysyttiin, voisinko ajatella Delhin asemesta meneväni Chennaihin....

Tata Sky ansaitsee kyllä kiitoksen supernopeasta toiminnasta: soitin kello 14.30 äskeisen maantiedettä tihkuvan puhelun ja kello 16.15 ovellani oli kaksi Tatan insinööriä lautasantennin ja porakoneen kanssa. Ja tänään on sentään sunnuntai. Heidän piti mennä kattoterassille asentamaan lautanen ja lähetin heidät sinne. Hetken kuluttua kaksi kauhistunutta tamili-insinööriä seisoo taas ovellani ja toinen tankkaa niukalla englannillaan: "madam, the dog!"
Eihän siinä muu auttanut, rohkea suomalainen amatsoninainen lähti kipuamaan ylös kauhistuneet insinöörit perässään lymyillen. Kattoterassilla oli saksalaisnaapuri Torsten koirineen ja koiran jylhä haukunta oli pelottanut asentajapojat pahanpäiväisesti. - Torsten otti koiran viereensä mutta vasta kolmannen kehotuksen jälkeen Tatan pojat tulivat terassille.- Minua huvitti: suomalainen nainen lähti raivaamaan tietä ohi haukkuvien koirien!

Lautanen tuli asennetuksi ja olkoonkin että ulos menevä piuha nyt jätettiin roikkumaan seinälle aika intialaisesti, niin ainakin kuva ja ääni ilmaantuivat välittömästi. CNN ja BBC World pitävät minua maailmankartalla ja ehkäpä joku ilta herkistelen Bollywood -elokuvan äärellä!

Ei kommentteja: